Najnovší update HOPIN aplikácie priniesol nové služby, ktoré môžeš využívať a vďaka nim ľahšie a lepšie cestovať po meste. V tomto príspevku ti prinášame niekoľko tipov, ako používať MHD profil v HOPIN aplikácii a čo všetko v ňom nájdeš. 

Nová funkcia ti umožní vidieť reálnu polohu všetkých vozidiel MHD v Bratislave. Vidíš, kde sa práve nachádza električka, autobus či trolejbus. Môžeš si pozrieť grafikony na jednotlivých zastávkach a máš vždy aktuálne informácie o najbližších spojoch a zastávkach.

1) Prehľad MHD v reálnom čase

Otvor si MHD profil v HOPIN aplikácii a sleduj aktuálnu polohu všetkých spojov MHD v reálnom čase. Vidíš, ako sa spoje pohybujú po mape, kde sa práve nachádzajú a ako sú od teba vzdialené. Na mape máš zobrazené najbližšie zastávky a spoje podľa toho, na akú adresu sa práve pozeráš. Tmavočervená farba ikonky určuje aktuálnu a reálnu polohu spojov, bledočervená odhaduje pozíciu na základe situácie na ceste a priemernej rýchlosti spoja.

2) Najbližšie zastávky a spoje

Podľa tvojej aktuálnej pozície na mape ti ukážeme, ktoré zastávky a spoje sú k tebe najbližšie. Vidíš ich na mape a po kliknutí na tlačidlo „Trasy a zastávky“ sa zobrazí ich zoznam.

3) Grafikony a odchody spojov

Pohybom na mape získaš kompletný prehľad zastávok v Bratislave. Klikni na zastávku a zistíš, ktoré spoje na nej stoja, kam smerujú, kedy odchádza najbližší alebo či je zastávka na znamenie. Keď si priblížiš mapu, uvidíš zastávky v oboch smeroch. Prehľadný grafikon v kombinácii s reálnou polohou MHD ti pomôže naplánovať si čas tak, ako potrebuješ.

4) Detaily, mapa a sledovanie spojov

Keď klikneš na ikonku jedného z vozidiel MHD na mapa, otvorí sa ti zoznam jeho nasledujúcich zastávok, môžeš ďalej sledovať jeho polohu, kliknutím na obrátené šípky sledovať vozidlo, ktoré ide v opačnom smere alebo môžeš zvoliť možnosť detailného sledovania celej trasy spoja.

Uvidíš tak všetky zastávky na trase zvoleného spoja a všetky vozidlá, ktoré sú práve na ceste.

5) Naplánuj si trasu

Vieš kam sa chceš dostať, ale nevieš ako? My ti poradíme. Vyhľadávacie okno v hornej časti obrazovky slúži na navigáciu do konkrétneho cieľa. Zadaj do vyhľadávania adresu, na ktorú sa chceš dostať, a my ti pomôžeme. Poradíme ti, ako sa dostať na zvolenú zastávku, na aký spoj nastúpiť a kde vystúpiť.

Určite si MHD profil preklikaj a zistíš, aký je jednoduchý. Ide o prvú verziu, takže možno narazíš na pár nedokonalých drobností. Funkciu neustále upravujeme a zlepšujeme, pripravujeme rozšírené grafikony, viac detailov zastávok, vylepšenú navigáciu a v budúcnosti si možno budeš môcť cez HOPIN dokonca kúpiť lístok.

Aktualizuj si HOPIN ešte dnes a môžeš vyskúšať nové funkcie. Klikni nižšie na tlačidlo (cez mobil) a budeš presmerovaný do tvojho Appstoreu, Google Play, WinPhone storu alebo BlackBerry.

Aktualizuj si HOPIN

A toto všetko nájdeš v novej HOPIN aplikácii. Pozri si video:

Pre viac detailov si prečítaj aj blogy:

1) Čo sa zmenilo v TAXI profile? 
2) Aký je nový HOPIN?

Taxík si môžeš objednať v Bratislave, Košiciach, Michalovciach, Humennom a v zahraničí v Prahe, Ostrave, Kyjeve, Ľubľane a čoskoro aj v ďalších mestách. S novou HOPIN aplikáciou máš dopravu v meste pod palcom.