Adatvédelmi irányelvek

Adatvédelmi irányelvek

 

A magán és a személyes adatok védelme nagyon fontos számunkra. Az Ön által megadott személyes adatokat feldolgozzuk és az érvényben lévő hatályos jogszabályok, különösen az Általános Adatvédelmi Szabályzat (GDPR) és 18/2018-as a személyes adatok védelméről szóló törvény alapján járunk el. Az alábbi szövegben megtalálhatja azokat az információkat, amelyek személyes adataira vonatkoznak, különös tekintettel a feldolgozásra és annak céljára, valamint, hogy milyen jogai vannak.

1.Milyen adatokat dolgozunk fel

Az alkalmazás használata során az ügyfelek (utasok) személyes adatait és a járművezetők személyes adatait gyűjtjük és dolgozzuk fel.

Az alkalmazás és szolgáltatásaink névtelenül (regisztráció nélkül) is használhatók, egyszerű személyes bejelentkezés nélkül.

Az alkalmazás regisztrációja során történő használatakor ki kell töltenie a regisztrációs űrlapot, ahol megadja az e-mail címét és a jelszavát, majd hozzáadhatja nevét, vezetéknevét és telefonszámát a profiljához. A regisztráció előnye, hogy lehetősége van a viteldíjért kártyával fizetni, és a rendelési előzmények bármikor elérhetőek mobileszköze segítségével; ezek az előnyök csak a regisztrált vásárlók számára állnak rendelkezésre.

A fenti adatok, amelyeket egy ügyfél vagy egy program ad meg, a mobilkészülék bizonyos műszaki adatait is automatikusan összegyűjti, különösen az Ön által használt mobil eszköz típusát és modelljét, az egyedi UUID mobilazonosítót, az IP címét. A mobileszköz mobil operációs rendszerét, a mobil internetböngésző típusát és az alkalmazás használati információit is felhasználja.

Az alkalmazás használatához mind a vevő, mind a vezető helyének földrajzi adatait a mobil eszközök helyérzékelői (pl. GPS) segítségével kell feldolgozni. Az alkalmazás segítségével információt kapunk az ügyfél mobilkészülékének aktuális földrajzi elhelyezkedésről (helyéről) azzal a céllal, hogy bemutassuk a rendelkezésre álló sofőröket a helyszínen. A vezetői kommunikációs eszköz aktuális helymeghatározásáról (pozícióról) is tájékoztatást kapunk, hogy megtekinthesse a taxi szolgáltatások ajánlatát a leendő ügyfelek számára. Az alkalmazás rendszeresen frissíti a vezető kommunikációs eszközének helyét a szolgáltatás megrendelőjének megtekintésére. Mind az ügyfél, mind a sofőr számára bármikor kikapcsolható az alkalmazás a mobil eszközön, ami megakadályozza az alkalmazásnak, hogy elérje az Ön aktuális pozícióját.

A megrendelés feldolgozása során az ügyfél és a járművezető között nyújtott szolgáltatással kapcsolatos információkat is kapunk, különös tekintettel a vezetési utasításokra, a vezetési időre, az árra, a fizetési módra, valamint a hitelkártya típusára és néhány részletére (első vagy utolsó négy számjegy); nem dolgozunk fel más fizetési információkat.

Sofőrök

Mivel mi megköveteljük az Ön taxi engedélyének (ha Ön is taxi üzemeltető) elektronikus példányát és/vagy a vezetői engedély másolatát (ha taxis üzemeltető); valamint személyazonosító igazolványát, gépjármű dokumentumait és kötelező harmadik személyét – az együttműködési megállapodásban meghatározott partneri felelősségbiztosítás, az ezekben a dokumentumokban szereplő adatok: (például teljes név, születési idő, születési azonosító szám, állandó lakóhely, gépjármű-gyártmány és modell, rendszámtábla és járműszín) feldolgozásra kerülnek e-mail címével, telefonszámával és bankszámlaszámával. Személyes adatok benyújtása a szerződéskötés feltétele. Ha nem adja meg nekünk személyes adatait, nem lehetséges, hogy kapcsolódjon az együttműködési megállapodásban meghatározott alkalmazáshoz.

2.Az adatok feldolgozásának céljai

A szerződés teljesítése

Az adatokat elsősorban az utas és a járművezető közötti személyszállítási (taxi) szerződés megkötésének közvetítésével dolgozzuk fel az alkalmazáson keresztül, amely különösen a következőket tartalmazza:

  • a szolgáltatás igénybevételéhez szükség van az ügyfél és a járművezető azonosítására, beleértve a járművezető keresését és hozzárendelését, hogy megfeleljen az ügyfél szállítási igényeinek;
  • meghatározza az ügyfél aktuális helyét (pozíciót), amely a vezetőt arra kéri, hogy vegye fel a megrendelőt a megadott helyen,
  • azonosítja a vezető aktuális tartózkodási helyét (pozcióját), amely az ügyfél számára szolgáltatást nyújt a becsült szolgáltatási idő tekintetében,
  • az ügyfél és a vezető kölcsönös jogainak és kötelezettségeinek a személyes szállításra vonatkozó szerződésből eredő teljesítésének biztosítása, pl. készpénzes fizetés a nyújtott szolgáltatásért,
  • értesítések küldése az alkalmazáson belüli szolgáltatás állapotáról, pl. a járműről szóló értesítés
  • adatszolgáltatás a szállításról, különösen az ügyfél teljes nevéről, a szállítás útjáról és idejéről, valamint a szállítás költségeiről (ahol az ügyfél – vállalati ügyfél esetében ez az adat a felelős ügynök számára is rendelkezésre áll), aki kezeli a vállalati ügyfél profilját az alkalmazásban.

Sofőrök

A járművezetők személyes adatait, ideértve a benyújtott dokumentumokban szereplő adatokat is, az együttműködési megállapodás megkötése és teljesítése céljából dolgozzák fel, beleértve a taxi szolgáltatás elvégzéséhez szükséges vezetői képesítés ellenőrzését és a jármű alkalmasságát, ezen tevékenységhez. Annak érdekében, hogy az ügyfél megrendeléséhez megfelelő illesztőprogramot válasszunk, a gépjárművezető személyes adatainak automatizált feldolgozásán alapuló döntést hozunk, beleértve a profilalkotást is, amely a személyes szállításra vonatkozó szerződés megkötését eredményezi (taxi szolgáltatás) az ügyféllel (az úgynevezett automatizált egyedi döntés). Ilyen döntés meghozatalakor figyelembe vesszük, különösen a következő paramétereket:a járművezető távolsága az ügyfél megérkezésétől és a vezető minőségétől (különösen két mutató alapján, nevezetesen: i és ii) a megrendelések fogadásának aránya, ahol a „magasabb, annál jobb” szabály vonatkozik rá). Például: egy vezető jelenléte a leadott megrendelés közelében, egy nem-dohányzó jármű és a vezető időkorlátos jelenléte egy korábban visszavont megrendeléssel az ilyen megrendelés helyettesítésére. Az ilyen döntés eredménye az ügyfelek szelektív megjelenítése bizonyos járművezetők számára, és bizonyos esetekben (pl. Az ügyfél véleménye és a megrendelések fogadásának aránya), ez azt is jelentheti, hogy az ilyen gépjárművezetőknek megjelenő megbízások megszűnnek. Vagy az ilyen járművezetők szállítási közvetítésének megszüntetése. A program automatikusan választja ki a fuvarozót.

A jogi kötelezettségek teljesítése

A személyes adatokat a számlázás és egyéb kötelezettségek teljesítése céljából is feldolgozzák az alkalmazandó jogszabályok, különösen a számviteli törvény, a hozzáadott értékadó-törvény és hasonlók alapján. Ilyen esetekben a személyes adatok benyújtása törvényi követelmény, és ennek elmulasztása a szolgáltatások lehetetlenségét vagy megszüntetését eredményezi.

Alkalmazásfejlesztés és védelem

Jogunkban áll az alkalmazás javítása érdekében, az alkalmazás tervezésének javításával és tartalmának és jellemzőinek optimalizálásának. Az ügyfelek és a járművezetők védelmében  és érdekében az alkalmazás által közvetített szolgáltatások használata során folyamatosak a javítások. Az adatokat a következő célokra is használjuk:

  • tájékoztatás az alkalmazás változásairól, és az alkalmazás használati feltételeinek frissítése az értesítések elküldésével az alkalmazás postafiókjába vagy az ügyfél vagy a járművezető e-mail címére,
  • az alkalmazáson belüli hírek, pl. új szűrők, funkciók stb. hozzáadásával, a hírekkel kapcsolatos információk közvetlenül az alkalmazásban történő megjelenítésével vagy értesítés küldésével;
  • az alkalmazás használati feltételeinek való megfelelés ellenőrzése és a jogsértések felderítése,
  • az ügyfelek véleményének elemzése az ügyfelektől, az alkalmazás által nyújtott szolgáltatás minőségének folyamatos ellenőrzése, a vezetői szolgáltatás minőségének problémáinak megoldása és a korrekciós intézkedések meghozatala,
  • a jogellenes magatartás megakadályozása és felderítése az alkalmazás által közvetített szolgáltatások használata során, beleértve a vizsgálati célú felhasználást és az illetékes hatóságok büntetőeljárását.

Értékesítés

Csak promóciós ajánlatokat és kereskedelmi hírleveleket küldünk az előfizetésre regisztrált címzetteknek. Ha hírlevél kíván kapni, akkor ehhez hozzá kell járulnia, azaz regisztrálnia kell. Amikor feliratkozik egy hírlevélre, meg kell adnia az e-mail címét. A hírlevélre való feliratkozással Ön beleegyezik abba, hogy e-mail címét marketing célból feldolgozzuk, azaz termékeket és szolgáltatásokat kínáljunk, kereskedelmi információkat küldjünk, és így tovább. A személyes adatok biztosítása önkéntes. Bármikor leirakozhat a hírlevelünkről bármelyik e-mail végén található linkre kattintva.

  1. Tárolási időszak

Az Ön által rendelkezésre bocsátott adatokat a regisztráció ideje alatt használjuk fel. Az adatok feldolgozását bármikor megszüntetheti az alkalmazás „Kilépés és törlés” menüpontja alatt. Mely az alkalmazás regisztrációjának és a személyes adatok törlését eredményezi.

Ön tudomásul veszi, hogy a regisztráció megszüntetése után két évig tároljuk az Ön adatait, a követelés, a fogyasztóvédelmi jogszabályok érvényesítése, az üzemeltető jogi védelme vagy az illetékes hatóságok által végzett vizsgálat céljából.

Azok a személyes adatok, amelyek feldolgozása a jogi kötelezettségek teljesítéséhez szükséges, az alkalmazandó jogszabályokban meghatározott időtartamra (pl. Számviteli bizonylatok) kerülnek tárolásra.

  1. Adatok biztosítása és továbbítása

Csak azon személyes adatokat adunk meg ügyfeleinknek és a járművezetőinknek, amely feltétlenül szükségesek a személyes szállításra vonatkozó szerződés megkötéséhez (taxi szolgáltatás); ennek érdekében az alábbi adatokat adjuk meg az ügyfélnek: a sofőr nevét, telefonszámát és aktuális helyét, és ugyanerre a célra a sofőrnek az alábbi ügyfél adatokat biztosítjuk: aktuális hely. Lehetőség van további adatok megadására is, attól függ, hogy milyen beállításokat ad meg a felhasználó az alkalmazásban.

Személyes adataikat olyan külső szolgáltatók részére is átadhatjuk, akik velünk szerződéses kapcsolatban állnak és szolgáltatásokat nyújtanak. Ezek a személyek a nevünkben bizonyos tevékenységeket végeznek, szöveges üzeneteket (sms-értesítések) küldenek a szolgáltatás állapotáról (InfoBip, Viptel), e-mailek és hirdetési ajánlatok (Mail Chimp) küldésével, kártyás fizetések feldolgozásával és felhőszolgáltatások nyújtásával foglalkoznak. Ezek a vállalatok hozzáférhetnek az e tevékenységek elvégzéséhez szükséges személyes adatokhoz, de más célokra nem használhatják fel őket, és az ilyen személyes adatokat a vonatkozó jogszabályokkal összhangban kell feldolgozniuk.

Csak személyes adatokat dolgozunk fel az EU-tagállamokban. Tekintettel arra, hogy a személyes adatoknak az EU-tagállamokon belüli védelmének szintjét a GDPR elfogadásával harmonizálták, személyes adatai megfelelő védelmet kapnak az ilyen adatátvitel esetén. Nem tesszük közzé személyes adatait.

  1. Az ön jogai

A személyes adatok tekintetében az alább felsorolt jogokkal rendelkezünk. Ezekre a jogokra a kérelmet a slovensko@hopintaxi.com címre küldheti.

  • Az adatokhoz való hozzáférés joga: Önnek jogában áll bármikor visszaigazolást kérni, hogy feldolgoztuk-e személyes adatait, és ha igen, hozzáférni ezen adatokhoz (személyes adatainak másolata) és feldolgozás feltételeihez. Ezt az információt a kérés kézhezvételétől számított egy hónapon belül válaszoljuk meg.
  • A korrekcióhoz és a kiegészítéshez való jog: Helytelen vagy hiányos adatok esetén jogosult javítást vagy kiegészítést kérni. Ön is frissítheti a regisztráció során megadott adatokat a „Saját profil” részben. Ha problémája adódik az adatok frissítésekor, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk.
  • A hozzájárulás visszavonása: Ha feliratkozott a promóciós ajánlatokra és a kereskedelmi hírlevelekre, bármikor visszavonhatja jóváhagyását, az egyes e-mailek végén található linkre kattintva. Azonban a beleegyezés visszavonása előtt végzett feldolgozás továbbra is törvényes marad. A hozzájárulás visszavonása a hírlevél-előfizetéshez megadott személyes adatok törlését eredményezi, hacsak nincs más jogalapja annak feldolgozásának.
  • Törléshez való jog:

Adatait törölheti, ha az alábbiak valamelyike igaz:

  • A fenti célokból már nincs szükség személyes adataira,
  • Ön kifogásolja a személyes adatok feldolgozását, amelyet a jogos érdek jogalapja alapján végeznek, és a feldolgozás jogszerű oka nem domináns,
  • A személyes adatokat jogellenesen dolgozták fel, vagy
  • a személyes adatokat a jogi kötelezettség teljesítése érdekében törölni kell, kivéve, ha a feldolgozás jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy jogi követelések bizonyításához, érvényesítéséhez vagy védelméhez szükséges.

  • A feldolgozás korlátozásának joga:

Ön is kérheti a személyes adatok feldolgozásának korlátozását ha:

  • vitatja személyes adatainak helyességét, miközben ellenőrzi annak pontosságát,
  • a személyes adatokat illegálisan dolgozták fel (ahelyett, hogy kérte a törlését), vagy
  • a fenti célokból már nincs szükségünk személyes adatokra, de Önnek szükséges, hogy bizonyítsa, alkalmazza vagy védje a törvényes jogait,
  • Ön kifogásolja a személyes adatok jogszerű feldolgozását, és ezt az ellenőrzés során, ha további feldolgozásuknak jogszerű oka van.

  • A hordozhatósághoz való jog:

Azok az adatok, amelyeket Ön a szerződés teljesítéséhez szolgáltatott, és amelyeket automatizált módon dolgozunk fel, átadhatjuk egy másik szervezetnek, amennyiben ez technikailag lehetséges.

  • Kifogásolási jog:

Az adott szituációval kapcsolatos okokból kifogásolhatja személyes adatainak feldolgozását, amely jogszerű érdekeltségi alapon történik. Ilyen kifogás esetén megszűnik a személyes adatainak feldolgozása, kivéve, ha a további feldolgozáshoz szükséges ok vagy a jogalkalmazások bizonyítására, alkalmazására vagy védelmére vonatkozó okok nincsenek feltüntetve.

  • Sofőrök:

Az automatizált döntés magyarázatának joga – Önnek joga van arra, hogy magyarázatot kapjon a kizárólag a személyes adatok automatizált feldolgozásával kapcsolatban elfogadott határozatról, amely joghatással bír, vagy hasonló módon befolyásolja Önt. Önnek joga van kifejezni véleményét erről a döntésről, majd (ha szükséges) az automatizált egyéni döntés megtámadására és esetleg emberi beavatkozásra.

  • A panasz benyújtásának joga:

Ha észleli, hogy megsértettük az adatvédelmi szabályokat, panaszt tehet a felügyeleti szervhez, amely: A Szlovák Köztársaság Személyes Adatvédelmi Hivatala – Úrad na ochranu osobných údajov SR

Hraničná 12, 820 07 Bratislava

www.dataprotection.gov.sk

  1. Biztonság

Az adatok védelme, illetve az illetéktelen hozzáférés vagy manipuláció ellen megtesszük a szükséges műszaki és szervezeti intézkedéseket.

Ezek az intézkedések magukban foglalják a szükséges szoftver- és hardverbiztonságot, beleértve a tűzfal védelmet, az adatok titkosítását, és csak a meghatározott személyek adatokokhoz való hozzáférést. Ezeket a biztonsági intézkedéseket folyamatosan frissítjük, illetve optimalizáljuk, hogy lépést tartsunk a legújabb technológiai fejlesztésekkel.

  1. Frissítések

Ez az adatvédelmi irányelv 2018. május 25-től érvényes.

Rendszeresen felülvizsgáljuk és javítjuk az adatfeldolgozási védelem folyamatát, ezért időről időre frissítjük ezt az adatvédelmi irányelvet. Tájékoztatjuk Önt, ha az ilyen frissítés jelentős változásokat tartalmaz. Az Adatvédelmi irányelv jelenleg érvényes változatát mindig közzé tesszük a honlapunkon és az alkalmazásban.

  1. Kapcsolat

Ha bármilyen kérdése van személyes adatainak feldolgozásával vagy az Adatvédelmi irányelvekkel kapcsolatban, akkor a következő e-mail címen léphet kapcsolatba velünk: slovensko@hopintaxi.com